“Добре дошли в FBN Bulgaria!” на „Булагро Груп Холдинг“ ЕАД

“Добре дошли в FBN Bulgaria!” на „Булагро Груп Холдинг“ ЕАД

През февруари приветстваме сред нас семейството на Христофор Бунарджиев, основател и собственик на базирания в Стара Загора агрохолдинг.

Компанията е създадена през 1989 г., като постепенно разширява обхвата на дейността си и се разраства. Инвестиционният портфейл е обединен през 2007 г. чрез създаването на холдинговата структура „Булагро Груп Холдинг“ ЕАД, който днес обхваща следните компании:

 ·         БУЛАГРО АД - търговия с продукти за растителна защита и торове, хибридни семена, селскостопански застраховки, услуги, агроконсултации. Разполага с най-голямата aгроаптека в региона на Стара Загора;

·         БУЛАГРО МАШИНИ АД - многогодишно присъствие в агросектора с продажба и пълно сервизно обслужване на селскостопанска техника на световни лидери. Изградената търговска и сервизна мрежа покрива цялата страна;

·         БУЛОЙЛ ЕООД - доставка на гориво и смазочни материали за селскостопанска техника;

·         БУЛАГРО ЗЕМЯ ЕООД - създадена през април 2007 г. с основна цел арендуване на земя за изпитвания на нови технологии, семена, производствени опити и тестове. През 2013 г. в базата на компанията в старозагорското село Яздач заработва и модерен завод за заготовка на семена за посев, оборудван с машини от най-висок клас.

Компанията работи основно на българския пазар, като дейността е организирана в централен офис в Стара Загора, логистичен център в Нова Загора и търговско-сервизни центрове в Добрич, Полски Тръмбеш и Монтана.

Към Сдружението ни се присъединяват създателят на компанията Христофор Бунарджиев, съпругата му Олга Лизогуб, двете им дъщери и техните съпрузи.  

Подробна информация за дейността на „Булагро Груп Холдинг“ EАД ще намерите на корпоративния сайт: https://bulagro.bg/