FBN NEXT GENERATION BULGARIA

Новото поколение лидери във фамилния бизнес

  • Платформа за съмишленици

    Срещай се и споделяй опит с други членове на „Следващото поколение“ - от България и от другите NextGen организации по света!

  • Обучения и лидерско развитие

    Учи се от водещи експерти и предприемачи от цял свят! Изграждай среда и трупай лидерски опит!

  • Срещи и събития

    FBN NextGen е преди всичко приятелски кръг. Работим сериозно, но да се забавляваме заедно е Правило №1! :)

Какво е Next Gen?

FBN Next Generation Bulgaria е младежката структура на „Сдружение на фамилния бизнес – България“, която обединява младите членове на семействата, членуващи в организацията. Принадлежността към общността осигурява на младите хора среда, в която да се учат, да споделят опит и да намират вдъхновение и подкрепа за реализиране на своите проекти. 

В Next Generation влизат представителите на фамилните компании на възраст между 18 и 39 години. Възможностите за нетуъркинг и придобиване на опит дава на членовете на FBN Next Generation Bulgaria знанието и инструментите, които са им нужни, за да проправят своя път напред.

FBN Next Genеration Bulgaria e активен член на международната младежка структура FBN Next Generation International. Заедно с другите национални младежки структури, FBN Next Generation Bulgaria принадлежи към сплотена и динамична глобална общност, в която се създават приятелства за цял живот.

ДИНАМИКА

Основана през 2010 г., младежката структура на „Сдружение на фамилния бизнес – България“ създава свои традиции и пише историята си с устрем и ентусиазъм, присъщи на младите.

ОТГОВОРНОСТ

Да си в NextGen означава да си готов да се развиваш и да градиш с мисъл за устойчиво бъдеще за семейството, фамилния бизнес и обществото.

ЕНЕРГИЯ

Заредете се с енергията на Следващото поколение на FBN Bulgaria!

Видеото от една от Зимните младежки срещи предава емоцията на FBN NextGen – общността.

Президент и вицепрезиденти

Димитър Димитров

Димитър Димитров

Президент на FBN NextGen

Димитър Димитров e търговски директор на “Райт Пак” ЕООД - част от групата компании на семейство Димитрови.

«Райт Пак» е сред водещите производители  в България на опаковки от картон, велпапе и полиетилен.

 В FBN Bulgaria сем. Димитрови членуват от юли 2018 г. с «Техно Прес» ЕООД, компания-майка, основана 1999 г. за внос и дистрибуция на машини и консумативи за полиграфическата индустрия, внос и търговия  на компоненти за производство на енергия от възобновяеми източници, изграждане на ВЕИ, производство на електроенергия, земеделие и преработка на храни, винопроизводство, консултантски услуги.

Димитър е завършил е Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив. Бакалавър е от Стопанския факултет на Софийски университет, специалност „Стопанско управление“.

На 32 години е, семеен, с две деца.

По решение на Общото събрание от април 2023 г. Димитър Димитров е Председател на структурата "Следващо поколение" на FBN Bulgaria.


Виктор Гугушев

Виктор Гугушев

Почетен председател на FBN NextGen

Виктор Гугушев е защитил магистратура по право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Направил всички специализации в своята магистърска програма. След образованието си в Алма Матер продължава повишаването на своята квалификация в Queen Mary University of London, където специализира “Корпоративни финанси”, “Несъстоятелност”, “Данъчно и банково право”.

Виктор Гугушев понастоящем е партньор и част от корпоративния отдел на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, като последното печели през 2015 г. и 2017 г. награда за най-добра адвокатска кантора в България.
Виктор е носител на награда за „Водещ адвокат по корпоративни финанси за 2015 г.“ на Global Law Experts, както и носител на награда за „Най-добър млад експерт в областта на правото в България“ за 2016 г. и за 2018 г. Има редица допълнителни квалификации и публикувани няколко авторски статии.

В свободното си време обича да чете книги и да кара ски. Занимава се с редица обществени каузи и e Президент на Младежката Структура на FBN - Next Generation от 2017 г. През първите 6 месеца на неговия мандат NextGen - Bulgaria спечели домакинство на Световната Среща на FBN-I NextGen през 2020 г. Няколко пъти е канен като гост-лектор на млади студенти, в това число и пред студенти в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

По решение на Общото събрание от април 2023 г. Виктор Гугушев получава званието "Почетен председател на FBN Bulgaria Следващо поколение" за заслуги към развитието и утвърждаването на младежката структура през двата му последователни мандата като нейн председател.

За повече информация, посетете сайта: www.gugushev.com


Богдана Вътева

Богдана Вътева

Вицепрезидент на FBN NextGen

Богдана Вътева е представител на 2-ро поколение в семейната компания „Тандем-В“ ООД - месопреработвателен бизнес с производство на месни продукти и деликатеси с 27-годишен опит в сферата, както и една от водещите компании във високия ценови сегмент в бранша.

Богдана завършва BSc Business and Management (Marketing) в Brunel University London през 2018 г. и през същата година се връща в България, за да започне работа в „Тандем – В“. През април 2019 г. тя поема управлението на фирмата и започва реалното изпълнение на дългогодишен проект за реконструкция и разширение на предприятието в София. Към момента общата стойност на проекта, стартирал през 2015 г., е около 7 млн. лв. 

Под нейно управление „Тандем - В“ постига 14% ръст в продажбите за периода януари-септември 2020 г. в сравнение с предходната година. Нейна е и заслугата компанията да стартира износ на продукцията си – на важни европейски пазари, които включват Англия, Германия, Испания и Дания.

Богдана е активен член на младежката общност Next Generation на FBN-Bulgaria в последните 5-6 години, а от есента на 2020 г. е и нейн вицепрезидент.


Ивайло Ненков

Ивайло Ненков

Вицепрезидент на FBN NextGen

Ивайло Ненков е 3-то поколение член на сем. Ненкови – собственик на компаниите „БГ Агро“ и „Гифта“, които покриват пълната верига на доставка, започваща с производството на земеделски продукти и търговия до износа на селскостопански стоки, етерични масла и плодове.

През десетгодишния си престой във Великобритания, Ивайло е получил бакалавърска степен по „Международен бизнес“ с испански и италиански език в лондонския Regent’s University.

Понастоящем той е много активен в семейния бизнес като заема две позиции в неговите структури –свързани основно с производството и търговията на селскостопански суровини, плодове и етерични масла. Ивайло работи на пълно работно време в семейната компания от 4 години.

Активен член на младежката структура на FBN Bulgaria, член на организационния комитет на предстоящата Световна среща на младежката общност.